Furhoffs Rostfria satsar på Smart Factory tillsammans med Trumpf


Furhoffs Rostfria har en långtgående relation med maskinleverantören Trumpf. Redan 1994 investerade vi i en av deras lasermaskiner och sedan dess har vi utökat maskinparken med ytterligare fem Trumpfmaskiner, nu senast två kantpressar.

Under hösten 2022 har samarbetet mellan oss och Trumpf fördjupats genom ett Smart Factory-projekt. ”I närmare 30 år har vi fått bra hjälp med att ta fram passande maskiner för vår produktion. Nu investerar vi i Smart Factory-projektet för att bli än mer effektiva”, berättar Björn Furhoff, VD. Projektet syftar till att kartlägga produktionen, identifiera viktiga åtgärder för att uppnå ökad effektivitet, samt se över kommande behov. Målsättningen är att gå mot en alltmer digitaliserad fabrik, en så kallad Smart Factory.
 

Furhoffs Trumpf.jpg

Ledningsgrupp och representanter från Trumpf efter genomförande av Smart Factory-projekt.

”Smart Factory-projektet genomför vi för att vi vill framåt och utvecklas”, berättar Emma Simonsson, produktverkstadschef legotillverkning. ”Vi har en stor mängd olika produkter i flödet och då ser vi stor vinning i att få vägledning kring vad som är bäst för vår produktion på sikt.”  Under förra veckan hade vi besök från Trumpf som noga gick igenom vår produktion. Veckan dessförinnan deltog våra produktutvecklare och delar av vårt produktionsteknik-team vid en utbildning i Smart Design.
 

Trumpf Furhoffs.jpg

Deltagare från Furhoffs Rostfria vid utbildningen "Smart Design".

”Att följa med i utvecklingen har alltid varit viktigt för oss. Här har maskiner från Trumpf spelat en viktig roll. Det är en fantastisk utveckling vi genomgått genom maskininvesteringar, ny teknik och digitalisering. Genom att satsa på Smart Factory är vår målsättning att ta ytterligare steg mot att ta vår produktion in i framtiden.” säger Björn.
 

Trumpf TruBend Furhoffs.jpg

Björn Furhoff, VD Furhoffs Rostfria tillsammans med Urban Wahlin, underhållsansvarig, vid en av våra nya kantpressmaskiner från Trumpf.