Furhoffs vill underlätta för kvinnor att välja svetsyrket

Furhoffs Rostfria vill vara med och öka antalet kvinnor som arbetar som svetsare, ett yrke med goda förutsättningar till anställning. Furhoffs anordnar därför 18 mars 2022 en kväll för kvinnor som är nyfikna på svetsyrket och vilka möjligheter det kan erbjuda. Under kvällen får deltagarna prova på att svetsa och får möta yrkesverksamma kvinnor inom svets. Utöver det får de med sig information om hur man går till väga för att söka en svetsutbildning hos Lernia, som medverkar under kvällen.
 

”Det är viktigt att kvinnor får möjlighet till förebilder
inom mansdominerade yrken”

- Emma Simonsson, produktverkstadschef på Furhoffs Rostfria

emma och johan.jpg

Produktionstekniker Johan Brodelius och produktverkstadschef Emma Simonsson vill gärna se fler kvinnor inom svetsyrket. Foto: SLA

Svets - ett yrkesval med goda möjligheter till anställning
”Det är viktigt att kvinnor får möjlighet till förebilder inom mansdominerade yrken”, säger Emma Simonsson, initiativtagare till projektet.

Som svetsare kan du arbeta med många olika svetsmetoder inom flera olika branscher - bland annat inom tillverkningsindustrin som på Furhoffs Rostfria.

”En av anledningarna att vi vänder oss mot kvinnor är att det fortfarande är ett mansdominerat yrke, men att vi gärna ser fler kvinnor i branschen. De får hos oss träffa andra kvinnor som är yrkesverksamma svetsare och får samtidigt en introduktion till yrket och information om vart de vänder sig om de vill gå vidare med en utbildning”, berättar Emma. Inspirationen till eventet kommer från andra aktörer som anordnat liknande kvällar för kvinnor där flera deltagare sedan gått vidare med en utbildning till svetsare. Något även Furhoffs hoppas kunna inspirera till.

Utveckling och jämställdhet är viktigt för Furhoffs
Att följa med i utvecklingen har alltid varit en ambition för Furhoffs Rostfria. Företaget ska ligga i framkant vad gäller yrkeskunnande och har en ambition om att vara med och driva jämställdheten inom tillverkningsindustrin framåt. Att vara med och bidra till utvecklingen mot att fler kvinnor känner sig välkomna att välja svetsyrket är en viktig del av ambitionen.